Beeldtaal team

Bureau Beeldtaal Filmmakers maakt sinds de oprichting in 2000 films voor opdrachtgevers in de overheids-, non-profit en profit sector. Wij ontwikkelen ons doorgaand door te werken met de nieuwste technieken, door onze medewerkers uit te dagen in de innovaties in hun vakgebied, door het open doordenken van nieuwe opdrachten, en door bijzonder grafisch werk. Met ons werkt u met een creatief en veelzijdig team.

Daniël Nijenhuis

Betrokken regisseur. Volgde de School voor Journalistiek, richting Televisie. Studeerde ook in Bordeaux. Daniël werkte voor het NOS-Journaal, de KRO en de IKON. Daniël richtte in 2000, samen met cameravrouw Léontine Lamers, Beeldtaal op. Hij maakt  o.a. wervende films en documentaires. Daniël creëert een doelgerichte, creatieve sfeer in het team waardoor de kwaliteiten van de verschillende makers tot hun recht komen in elke  filmproductie.

Arnold Bomhof

Arnold Bomhof studeerde Kunst en Techniek aan de Saxion Hogeschool. Hij maakte al vroeg kennis met het vak, want zijn vader is filmer/editor. In 2006 liep Arnold een hele goede stage bij Beeldtaal. Na editing-ervaring in Hilversum te hebben opgedaan werkt Arnold sinds september 2008 full time bij Beeldtaal. Hij houdt van vlotte montages.  Arnold zorgt dat het beeld en het inhoudelijke verhaal naadloos aansluiten en heeft een goed gevoel voor ritme. Doet ook de kleurcorrectie.

Lukas Brouwer

Met zijn originele werk maakt hij de films van Beeldtaal nog mooier. Lukas, net terug van een wereldreis, waar hij veel inspiratie opdeed. Werkt sinds februari 2009 met grote regelmaat voor Beeldtaal, na een succesvolle stage. Studeerde Kunst en Techniek aan de Saxion Hogeschool in Enschede. Hij heeft laten zien dat hij kwalitatief uitstekend visueel, creatief werk kan leveren. Door zijn grondige kennis van complexe audiovisuele softwarepakketten heeft hij zich ruime creatieve vrijheid weten toe te eigenen. Die benut hij ten volle ten gunste van het eindresultaat.

Raymond Hartman

Al ruim 15 jaar levert Raymond prachtige beelden af. Eerst met name voor de omroepen. Hij filmde voor o.a. Dokument, Schatjes en De Stoel. Is helemaal thuis in de nieuwste camera-techniek. Toch gaat het Raymond om het verhaal. Het beeldverhaal. Die focus op inhoud en beeld, geeft hem zijn meerwaarde voor Beeldtaal, waar hij al sinds 2005 een vaste waarde is. Raymond is op een prettige manier aanwezig, zodat de mensen die we filmen snel op hun gemak zijn.

Chris Frieswijk

Chris Frieswijk studeerde film- en mediawetenschap in Groningen en Amsterdam, waar hij zich specialiseerde in research en scenario-ontwikkeling. Hij volgde ook een minor Film, Media en Journalistiek in Boedapest, Hongarije. Verder deed hij ervaring op via een filmproject voor provincie Noord-Brabant en diverse andere producties, o.a. in Mozambique en Oeganda. Bij Beeldtaal levert hij een bijdrage aan diverse filmproducties, van scenario tot en met montage.

Joren Leferink

Joren studeerde Kunst en Techniek aan de Saxion Hogeschool. Hij is goed thuis in de mogelijkheden om via beeld een goed verhaal te vertellen. Hij studeerde af op de vraag: hoe kun je via film de kijker emotioneel bij je verhaal betrekken. Joren verzorgt bij Beeldtaal zowel camerawerk als montage als conceptontwikkeling. Steeds in teamverband, want film maken is teamwork.

Chris Dunnink

Chris studeerde Journalistiek aan de Christelijke Hogeschool Windesheim (eerste jaar) en vervolgde na een wereldreis deze studie in Utrecht aan de HU. Hij deed de richting televisie. Door zijn journalistieke achtergrond kan hij hoofd- en bijzaken goed scheiden. Chris kan zich goed inleven in het verhaal dat we voor de opdrachtgever gaan vertellen en heeft een prettige interviewstijl.