Fietswalhalla tussen de grote rivieren

Langs meanderende beekjes en door groene dennenbossen: het gebied rondom Arnhem en Nijmegen leent zich uitstekend voor een fietstocht. Tussen 13 en 16 juni komt heel fietsend Europa bijeen tijdens Velo-City 2017. Meer daarover weten? Klik hier en kom er meteen achter waarom die banaan geen banaan is.

Bijzondere Batavieren in beeld

Drie deelnemers aan de Batavierenrace, alledrie met een bijzonder verhaal en een mooie motivatie. Kijk de portretfilms (van ieder één minuut) en zie waarom juist hun verhaal bijzonder is. Het zijn Martijn, Ellen & Mike. En wil je weten hoe de race was? Dat zie je hier!

Een film in twee dagen!

De ondernemers in Raalte willen op de Zegge graag glasvezel, maar daarvoor moet je de mede-ondernemers in de buurt nog wel even over de streep trekken. Zij vroegen ons een korte promofilm te maken met daarin de voordelen van de aansluiting. We hebben op maandagavond gefilmd en dinsdagmiddag was de film klaar. Met een goede afstemming en filmen in een vlotte reportagestijl zijn films snel op te leveren! Bekijk hem hier.

Isala Medische psychologie

Emotionele kwetsbaarheid kan iedereen overkomen. Daarom hebben wij voor de afdeling Medische psychologie van Isala deze welkomstfilm gemaakt. De film bevat interviews met medewerkers en getuigenissen van ervaringsdeskundigen. Hij beantwoordt veel vragen die patiënten hebben en schept een goed beeld van de mogelijkheden van de afdeling.

Wat is de Cleantech regio?

Cleantech Regio, wat is dat? We beantwoorden deze vraag (en nog veel meer vragen) in de corporate animatie, én in de introfilm van het Cleantech congres. We hebben met een team van animators hard gewerkt aan een heldere en complete animatiefilm, zodat iedereen straks op de hoogte is over het hoe-en-wat van Cleantech Regio. In de introfilm neemt presentatrice en ambassadeur Manon  ons mee langs cleantech voorbeelden in de regio.

Eerste film van 2017: Topicus!

Miss Montreal die door het publiek loopt en zingt, Jennie Lena die haar hoogste tonen laat horen en de Memphis Maniacs die met hun keiharde muziekmash-ups de schouwburg van Deventer op zijn kop zetten. Zo viert Topicus hun jaarlijkse bedrijfsfeest. Je hebt het gevoel alsof je over een indoormuziekfestival loopt. Een eer om bij te zijn. Check de flitsende aftermovie (met hyperlapse!) die we voor hen gemaakt hebben.

Erkende goede doelen

Wat is een erkend goed doel? En hoe herken je dat? Voor Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) hebben we die vraag in een collage-animatie beantwoord. Het knippen en plakken en samenvoegen van foto’s geeft een vrolijk en speels effect, zonder dat het ten koste gaat van de boodschap. De oplettende kijker ontdekt enkele leden van het Beeldtaalteam.

45 jaar STOWA!

STOWA bestaat 45 jaar! Inmiddels hebben ze de reputatie van waterspecialisten. Presentator Yaron gaat op reis door het land; op zoek naar de meerwaarde. Wat leveren de onderzoeken op in de dagelijkse praktijk van waterbeheerders? Werken met een presentator vergt een andere aanpak: Yaron neemt de kijker mee in het verhaal.

De Kracht van Oost Nederland

Van de Stedendriehoek tot de Achterhoek. Van Zwolle tot Rivierenland. Het oosten van ons land is een sterk economisch gebied, dat kracht uitstraalt. Die ‘Kracht van Oost Nederland’ is tijdens een groot congres op 6 december in Zwolle gepresenteerd. In deze representatieve film over de sterke punten van het oosten van ons land, combineren we animatie met filmbeelden.

Snelle data in het hoge noorden

NxtVn is rap bezig overal ter wereld datacenters neer te zetten. En met haar lange, koude winters is de voormalige militaire vliegtuigbasis in Halli, Finland, een zeer geschikte plek voor een groot datacenter, volgens NxtVn. Maar hoe overtuig je investeerders? Door heel minutieus, met behulp van 2D- en 3D-animatie, uit te leggen hoe, wat, waar geplaatst wordt, welke functie het heeft, en bovenal waarom het daar geschikt is.

People, Planet, Profit

Onze film is vertoond tijdens de Climate Conference COP22 in Marrakech: we maakten gebruik van animatie om Willie Smits’ complexe concept van herbebossing middels agro-forestry helder in beeld te vertalen. Deze film maakten wij samen met Raymond Hartman. Trots om te werken aan dit prachtige project! People, Planet, Profit.

Samenwerken in Gelderland

Is dit een oude foto of niet? Kijk de film en je weet het. Ondernemers en overheid werkten vroeger samen, maar tegenwoordig nog steeds. Bij het IPO congres komen alle provincies samen en wisselen kennis uit. Ze helpen elkaar en in 2016 is het congres in Gelderland gehouden. En hoe start je een congres nu beter dan met een film? Zowel ter inspiratie als om te laten zien hoe ze in Gelderland met elkaar samenwerken.

Bibliothecaris van het jaar!

Wat hebben yoga, boeken lezen en vioolspelen met elkaar te maken? Ze hebben bibliothecaris Astrid van Dam gevormd tot wie zij is. Maak kennis met Astrid in deze persoonlijke film, waarin ze over zichzelf en haar motivaties vertelt. Speciaal gemaakt, omdat ze genomineerd is tot bibliothecaris van het jaar. Dat ze maar mag winnen!

Roza, de journalist in Overijssel

De enige echte publieksfilm van de provincie Overijssel is nu hier te vinden. Never a dull moment. Provinciale politiek in het dagelijks leven van Roza en Linde. Let ook op de fotoredacteur die Roza souffleert en natuurlijk de eindredacteur: ‘er moet morgen wel een krant op de mat verschijnen!’. Ga er maar aan staan Roza! De film is onderdeel van het project Overijssel doet mee!, dat inwoners betrekt bij de democratie.

American Beauty

“Well we made a promise we swore we’d always remember. No retreat, baby, no surrender.” 

Rijden, maakt niet uit waar naar toe. Picknicken in het hoge gras, een ijsje met gekleurde spikkels op een terras. Herinneringen aan een zomerse dag. Dat beleef je opnieuw in deze vintage productie. En let ondertussen op de prachtige Buick, de auto in deze film. Geniet van de melancholieke, rustige, live versie van Bruce Springsteen – No Surrender.

Is glas het materiaal van de toekomst?

Een film over glaskunst. Note-to-self: zorgen dat je jezelf niet in de weerspiegeling ziet!  Adviesbureau ABT realiseert prachtige glaswerken en daar maakten wij een film over. We zien onder andere prachtig golvende raampartijen van het Museum aan de Stroom in Antwerpen. Detailshots van de louter uit glas opgetrokken voorgevel van Chanel, aan de P.C. Hooftstraat. En een slimme, glazen constructie waar een eeuwenoud Romeins schip op rust in Castellum Hoge Woerd. Let ook op de timelapse aan het einde! Zie hier het resultaat.

Film over/onder water

Ecosystemen zijn altijd en overal complex, omdat alles met elkaar in verbinding staat. Dat is in meren en sloten niet anders. Met de modellen PCLake en PCDitch is er een manier gevonden waarop maatregelen gemonitord kunnen worden. Dat leggen we in opdracht van STOWA uit met animatie en met beelden – zowel boven als onder water!

Vruchtbaarheidsbehandelingen uitgelegd

Het Isala Fertiliteitscentrum behandelt mensen die moeite hebben met zwanger worden. En dat is best een ingewikkeld proces: er zijn veel verschillende soorten behandelingen. In een film over deze vruchtbaarheidsbehandelingen vertellen gynaecologen, verpleegkundigen en cliënten over de opties en hun beleving. Prachtige animaties zorgen voor verduidelijking.

Geef je een alien fruit of fruittella?

Gezond gamen? Dit lijkt een tegenstelling, maar het kan! Zo laten de game-ontwikkelaars van Embodied Games zien. Met hun nieuwste game Alien Health kan de gamer de alien helpen door hem het juiste voedsel voor te schotelen, zodat hij fit genoeg is om terug te vliegen naar zijn planeet. De gamer verkrijgt zo niet alleen kennis over gezond voedsel maar wordt door de nieuwste sensortechnologie ook aangespoord te bewegen tijdens het gamen. We laten zien hoe de game werkt en hoe gemakkelijk en leuk het gamen kan zijn in de film.

Leven met steeds meer water

‘Als het golft, dan golft het goed’, zingt een dijk van een band. En dit geldt zeker ook de IJssel-Vechtdelta. In dit waterrijke gebied bereid men zich voor op een hoger waterpeil en meer wateraanvoer door rivieren in de toekomst. Het fungeert als landelijke proeftuin om kansrijke maatregelen uit te werken. Zodat het gebied veilig en bewoonbaar blijft, ook in 2100. Met prachtige droneshots en heldere animaties vertellen we over de ontwikkelingen in het gebied. Klik hier voor de film.

Indonesië en het genie van de natuur

De natuur is een bron van kennis en inspiratie. Bosbouwkundige en uitvinder Willie Smits begrijpt dat als geen ander en vertaalt de genie van de natuur naar een systeem waar natuur, mens en economie in balans zijn. En laat dit hand in hand gaan met een prachtig biodivers bos. Aan Beeldtaal de eer om dit – samen met bevlogen cameraman Raymond Hartman – te vertalen naar een heldere inhoudelijke film die in Parijs op de klimaatconferentie is gepresenteerd.

Beeldtaal op radio en tv

Naast de film voor de klimaatconferentie maakten we in Indonesië ook een reportage voor NPO, 1Vandaag. Redacteur Johann de Graaf kwam bij ons samen met ‘onze’ Arnold de reportage monteren. Zie ook uitzending gemist. Daniël was ook te horen op Radio 1.

Als de dijken de leidingen kruisen

Dat ons land vol ligt met dijken is tot over de grenzen bekend. Waar ons land ook vol mee ligt zijn kabels en leidingen, maar die zien we wat minder vaak. Als die twee elkaar kruisen ontstaan er veiligheidsrisico’s. Het Expertisenetwerk Leidingen in Waterstaatswerken, voorheen Studiegroep Pijpleidingen voor Gassen en Vloeistoffen, zorgt er voor dat deze kruisingen veilig zijn. In deze korte documentaire voor het 50 jarig jubileum zie je waarom het ELW, ondergebracht bij het kennisnetwerk STOWA, een belangrijke bijdrage levert aan een veilig Nederland.

De kracht van de zon

ENGIE loopt voorop als het gaat om de energietransitie. Dat ontdekt presentator Manuel als hij in Nijmegen op ontdekkingsreis gaat. Manuel onderzoekt in deze film de kansen voor zonne-energie, die ENGIE benut in het nieuwe zonnepark in Nijmegen. Hij spreekt met mensen van Engie, Alliander, inwoners van Nijmegen en minister Kamp van economische zaken. De zon is een enorme energiebron. Ieder jaar bereikt 23.000 terawatt zonne-energie de aarde, zo zien we in de film.

Kwetsbaarheid verbeelden

Dit jaar is kwetsbaarheid het thema van de Franciscaanse Beweging. En aan ons de eer om dit te verbeelden, in samenspraak met Mieke Dorssers en Thomas Hontelez. We zijn aan het slag gegaan met een oude diaprojector en op marktplaats opgescharrelde dia’s. Het resultaat is een associatieve, poëtische film. Met muziek van Lukas, de stem van Chris, en veel meer. Je ziet het hier.

De boekenkast van Deventer is gered

Unieke middeleeuwse boeken en geschriften die eindigen als gatenkaas, getroffen door verzuring en inktvraat. Stadsarchief en Athenaeumbibliotheek zette een reddingsoperatie in gang om heel veel bijzondere stukken veilig te stellen voor de toekomst. Er zijn meer dan 20.000 boeken en tientallen meters archief behandeld en veilig gesteld. In deze film zie je het proces: hoe sommige stukken erbij lagen vóór de operatie en wat er is gedaan om ze te redden.

Onderzoek naar ouder worden

De Wageningen Universiteit ontwikkelt kennis gericht op voeding en gezonde leefwijzen. In het project Healthy Ageing werkt ze met opdrachtgevers aan concrete producten en innovatieve hulpmiddelen. Denk aan IT-oplossingen die helpen met keuzes maken in de supermarkt, een smaakvolle geitenkaas-light met slechts dertig procent vet en een eiwitrijk dieet dat zorgt voor goede spierontwikkeling. Samen met Jet Westbroek en Pascale Companjen van Karlsson Vliegt maakten we een film om de kansen die de WUR biedt, in beeld te brengen.

(On)gezonde knipgewoontes

Wat is de optimale werkhoogte bij het knippen aan de pompstoel? Mag je handsieraden dragen tijdens het knippen? Vragen waar niet iedere kapper het antwoord op weet. Hairdresser Dave overvalt kapsalons en stelt in een moordend tempo quizvragen aan het knippende gezelschap. Hebben ze het goed? Prima. Hebben ze het fout? Hou je vast, want dan zijn de gevolgen niet te overzien…! En dat laten we natuurlijk zien, in de verrassende campagne van reclamebureau Diezit.  Kijk zelf maar!2

Beeldtaal verhuist!

Na 15 jaar in het Kunstenlab gaat Bureau Beeldtaal Filmmakers verhuizen. Het bedrijfsverzamelgebouw op het huidige adres is door de woningbouwvereniging verkocht, er komen appartementen. Geen nood, Beeldtaal vond een prachtige nieuwe plek in het Havenkwartier in Deventer.
Kan het mooier? We denken van niet.
Ons nieuwe adres wordt Havenplein 18, 7411ME Deventer. Voor als de Tomtom dat nog niet kent: kies Scheepvaartstraat 13 en je kijkt op ons pand uit. Welkom, vanaf 1 oktober 2015!

Je ziet ze groeien: Masterclass Apeldoorn

Voor het 25 jarig bestaan van Masterclass Apeldoorn hebben wij het samenspel tussen leerling en leraar vastgelegd. Je kijkt naar de interactie en ziet hoe vonken overslaan, vlak voor de lens. In samenwerking met Linda te Wierike. Met o.a. Philippe Graffin en Nobuko Imai.

LNG de schone brandstof van de toekomst

Er komt een nieuwe brandstof aan, die schoner en stiller is dan diesel. Het is LNG: vloeibaar, gekoeld aardgas. GDF SUEZ loopt voorop als het gaat om de energietransitie. Als een van de eersten in Nederland opent GDF SUEZ LNG tankstations, zowel voor vrachtwagens als voor vrachtschepen. In drie films vertellen we welke voordelen LNG heeft, hoe je kunt tanken en hoe de veiligheid gewaarborgd wordt.

Als het water komt…

Leven in de delta die Nederland is, is fantastisch. Tenminste, als waterbeheerders de zaken op orde hebben. Om daarvoor te zorgen, is veel kennis nodig. STOWA ontwikkelt deze kennis in het programma Deltaproof. Beeldtaal maakte 11 films om te zorgen dat belangrijke ontdekkingen uit de onderzoeken gedeeld worden met de waterbeheerders, zoals de 24 waterschappen in Nederland. Bekijk de films via www.deltaproof.nl

Wie helpt de Orang-oetan?

Orangutan Rescue | The Netherlands werkt aan het behoud van deze bijzondere mensaap.
De afgelopen eeuw is door de enorme ontbossing het leefgebied van de orang-oetan steeds kleiner geworden. Orangutan Rescue vangt zoveel mogelijk dieren op en werkt aan een gezonde toekomst voor de orang-oetans en aan het behoud van hun leefgebied. Helpt u mee? Bekijk de site en de film op Orangutanrescue.nl.

Onze film voor Isala gaat de grenzen over

In samenwerking met Maaike Brunekreef van Isala maakte wij een korte film over huiselijk geweld, om de bewustwording en de verantwoordelijkheid rondom huiselijk geweld en kindermishandeling te vergroten. Maaike Brunekreef is aandachtsfunctionaris Kindermishandeling en huiselijk geweld bij Isala en nam het initiatief voor de film: “In de film komt een zeer herkenbaar dilemma bij hulpverleners naar voren: handelingsverlegenheid rondom huiselijk geweld en kindermishandeling. We wilden dit dilemma in beeld brengen en de professional ook op emotionele wijze raken om – ondanks de eigen onzekerheid – toch de moedige eerste stap te nemen en te doen wat nodig is. Maaike gaat spreken op de belangrijkste conferentie op het vakgebied kindermishandeling en huiselijk geweld in San Diego, waar ze de film zal gaan vertonen. Bekijk de film hier.

Dit gebeurt er in Gelderland

Een website waarop je de verscheidenheid ziet van wat er in Gelderland gebeurt dankzij steun van de provincie. Dat is Gelderland Werkt. In samenwerking met Studio Wonder, Qreativ en Tekst en van Weeren maakt Bureau Beeldtaal in film, artikelen en op foto’s zichtbaar wat de provincie de afgelopen vier jaar voor elkaar gekregen heeft.

Leve de historie!

Het lijkt stoffig en ver weg, maar onze historie zegt veel over hoe wij nu leven. Gelderland is een provincie met een rijke historie, gevuld met landgoederen en monumenten die de Gelderse geschiedenis illustreren. Tal van vrijwilligers zetten zich in om dit cultureel erfgoed te behouden. Het Europese project SHARE (Safeguarding Heritage and Rural Economics) richt zich op het vergroten van het vrijwilligersnetwerk ten behoeve van het cultureel erfgoed in Europa.
Voor provincie Gelderland hebben we een film gemaakt over het belang van vrijwilligerswerk voor het behoud van cultureel erfgoed in de provincie. We bezochten drie prachtige locaties: landgoed Klarenbeek, Kasteel Middachten en Landgoed Huis Sevenaer. Echt aan te raden! Bekijk hier de film.

Film ondersteunt STOWA symposium

Woensdag 7 januari nam Inge Diepman ons mee in de wereld van beekherstel. STOWA organiseerde samen met het Platform Beek- en Rivierherstel een symposium waarin we spraken over het natuurlijk en versneld herstellen van beekdalen in Nederland. De gastheer was waterschap Aa en Maas. Het doel hiervan is het verbeteren van omstandigheden voor de functies die het beekdal kan dienen, zoals natuur, watervoorziening en recreatie. Gesprekspartners en genodigden waren bestuurders en medewerkers van provincies, waterschappen, recreatie, landbouw en natuurorganisaties.

Wij maakten een viertal films die de discussie ondersteunden en een gemeenschappelijk referentiekader boden aan de aanwezigen. De afwisseling tussen gesprek en film werkte uitstekend en zorgde niet alleen voor verdieping gedurende de dag, maar ook voor een enthousiaste deelname aan het dialoog. Bekijk de films op het YouTube-kanaal van STOWA.

RIVUS: Samen Sterk Afvalwaterbeheer

Altijd al willen weten hoe ons afvalwatersysteem werkt? En hoe zit het eigenlijk met het vervangen van riolen? RIVUS komt met slimme oplossingen, waarmee ze ook inspelen op de klimaatverandering. RIVUS is een samenwerkingsverband in de afvalwaterketen in West Overijssel tussen de gemeenten Dalfsen, Deventer, Kampen, Olst-Wijhe, Raalte, Staphorst, Zwartewaterland, Zwolle en Waterschap Groot Salland. De Romeinen hadden vanaf het Forum Romanum een riool lopen naar de Tiber, die de Cloaca Maxima genoemd werd. De woorden riool en riolering stammen ook uit die tijd: rivulus, in het Latijn het verkleinwoord van rivus, betekent beek, kanaal voor irrigatie of afvoer. Bekijk hier de film.

Mamat

Mamat is niet zomaar een aap. Mamat vertelt ons een verhaal. Een verhaal over een reis langs de afgrond.

Door ontbossing, houtkap, mijnbouw en bosbranden komen er steeds meer orangutans om het leven. Ook worden jonge orangutans als huisdier verkocht. Natuurbeschermer Willie Smits, onder andere verbonden aan het Sintang Orangutan Centre in West-Kalimantan, vertelt het verhaal van de aap Mamat, die zijn vingers niet meer kon bewegen. Kijk maar eens hoe het nu met hem gaat.

HHNK Deltavisie

Alleen door samen te werken kunnen we er in de toekomst voor zorgen dat ons land beschermd wordt tegen het water. Dat is de kern van de Waterprogramma van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Samen met bedrijven, overheden, natuurbeheerders, boeren en bewoners is er een toekomstplan opgesteld. Er spelen drie hoofdthema’s: waterveiligheid, wateroverlast en voldoende schoon zoet water. In deze film vertellen alle partners samen het verhaal over het Waterprogramma. Zo krijgt de Deltavisie handen en voeten. De animaties die we maakten zijn ideaal om abstracte processen uiteen te zetten.

Vinkje: Unox kiest Bewust

Wanneer u voor producten wilt kiezen waar niet te veel toegevoegde stoffen in zitten, doet u er verstandig aan om op het Vinkje op de verpakking te letten. De soepen in pak van Unox hebben zo’n Vinkje. Onderzoeker Jaap Seidell van de VU in Amsterdam weet waarom. En waarom dit belangrijk is voor uw gezondheid.

Door middel van een vlotte montage, lekkere muziek en haarscherpe beelden vertellen we de kijker over de voordelen van producten met het Ik Kies Bewust logo.

WGV Oost en Salland Verzekeringen: vitaliteit van medewerkers voorop

Op een frisse manier mensen bewust maken van hun gezonde(?) keuzes, dat is wat we met drie korte spots voor de vitaliteitsmodule van WGV Oost en Salland Verzekeringen bereiken. Drie sketches met een knipoog, om het bewustzijn van werknemers op een leuke manier te vergroten. De films zijn onderdeel van een E-learning module. Zo kom je spelenderwijs veel te weten over jezelf en de keuzes die je maakt.

A Taste of Honey favoriet

Het komt niet zo vaak voor dat de harde werkers van Beeldtaal zich in de stad laten verwennen door heerlijke spijzen met een lekker drankje erbij. Maar als de kans zich voor doet, dan is A Taste of Honey favoriet. Dubbel leuk dus om dit heerlijke adres en hun bezielde eigenaren eens op de film te zetten! En wist je het al: A Taste is nu ook trouwlocatie!

Rechtbank Overijssel: een goede start

Met de nieuwe indeling van de arrondissementen is de Rechtbank Overijssel ontstaan. Met een nieuwe president, een vernieuwde rechtszaal in Zwolle, een eerste digitale zittingszaal in Almelo en het nieuwe werken. Deze film combineert video en animatie op een bijzondere manier. De nieuwe president loopt weg uit het fotoboek en stapt een nieuw hoofdstuk binnen. Over een goede start gesproken!

Franciscaanse beweging, eenvoud

Beeldtaal en de Franciscaanse Beweging hebben een klik. Niet teveel poespas, des te meer inhoud. Dit keer maakten we een eenvoudige film over het thema eenvoud. Door eenvoudiger te leven kunnen we meer van de dingen genieten, dat is de boodschap van de film. Geheel in lijn met de spiritualiteit van Franciscus en Clara van Assisi.

Boeren voor Natuur

In Twente werken een aantal boeren volgens het vernieuwende concept: Boeren voor Natuur. Ze zijn daarbij boer EN natuurbeheerder. Randvoorwaarde is dat ze werken zonder aanvoer van kunstmest en bestrijdingsmiddelen, met behoud van authentieke landschapselementen zoals poelen en houtwallen, en een hoger waterpeil op hun gronden. Dat vraagt veel creativiteit en vakmanschap. Resultaat is een prachtig natuurlijk cultuurlandschap. De drie boeren leveren een mooie meerwaarde voor Landgoed Twickel. Binnenkort kunt u dit ook op film bewonderen, via www.boerenvoornatuurtwente.nl!

Isala: Bevallen in het ziekenhuis

Hoe gaat het in zijn werk, bevallen in het ziekenhuis? Isala, de vereniging van Zwolse ziekenhuizen, heeft Beeldtaal filmmakers gevraagd om dat prachtig in beeld te brengen.
De komende week filmen we twee dagen op de kraamafdeling. Naast interviews en beeld van gynaecologen en verpleegkundigen, hopen we ook kersverse ouders en hun baby te mogen filmen!

Beeldtaal neemt afscheid van Marjanne

Na 8 jaar, waarin we samen vele mooie projecten realiseerden, gaat Marjanne van Arendonk Bureau Beeldtaal verlaten. Ze heeft met haar verrassende concepten en grote inzet bijgedragen aan prachtige producties. We wensen haar veel succes bij een nieuwe uitdaging!

Zo speciaal kan onderwijs zijn

Voor Orion in Amsterdam maakten we films over (onder andere cluster 3) onderwijsvoorzieningen. De films informeren ouders over de extra zorg die dit gespecialiseerde onderwijs biedt. Halverwege de film over cluster 3 ziet u een indrukwekkend moment van een fysiotherapeut die beschrijft hoe ziek een jongetje is. Dit fragment laat extra goed zien wat de zorg vanuit Orion voor zijn kwaliteit van leven en tijd op school voor kinderen met speciale noden betekent.

Veilig werken in de zorg

Samen met Nico Knibbe van Locomotion en Zideris maakten we films over ‘Veilig werken in de zorg’. Onderwerpen onder andere: bewust worden van het eigen handelen; hoe om te gaan met spanningen. Door een andere benadering worden ‘factoren een feestje’. Verzorgenden vertellen hoe ze humor inzetten, veroorzakers van weerstand leren opmerken, hoe ze de dagelijkse passieve behoeften ontdekken bij mensen met zwakke verstandelijke vermogens, en die honoreren. Film brengt feilloos de ervaringskennis over en laat kijkers het professionele streven ervaren om speciale mensen zich geliefd en geborgen te laten voelen bij de begeleider. Deze bijvoorbeeld gaat over omgaan met stress.

Water vasthouden aan de Bron: actueler dan ooit

Met de recente overstromingen elders in Europa kunnen we ons gelukkig prijzen. Niet alleen omdat Nederland de dans is ontsprongen, maar ook omdat de provincie Noord-Brabant, waterschappen, natuur- en belangenorganisaties en boeren al visionair jaren samenwerken om het vollopen van woongebieden bij hevige regenval te voorkomen. Dit meerjarige project hebben we op de voet gevolgd, waardoor goed is te zien welke maatregelen zijn genomen en hoe ze werken. Bekijk de film.

Met stip op …

In het aanbestedingstraject van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier kwamen we als beste uit de bus. Meer dan dertig partijen deden mee. Onderdeel van de beoordeling, naast het presenteren van ons water-portfolio en werkwijze, was het produceren van een korte film die de lopende campagne ‘Wonen onder zeeniveau is minder logisch dan je denkt’ onderstreepte. Dat deden we aan de hand van twee jonge Chinezen die het gebied bezoeken. Ze maakten kennis met de mensen en de technieken die ons droge voeten geven. Het HHNK is een opdrachtgever die goed bij ons past.

Oud, maar stout

We maakten een korte film, die oudere reizigers laat kennismaken met handige nieuwigheidjes in het OV. Drie verhaallijnen die elkaar soms op onverwachte en bijzondere wijze kruisen. Het OV is veranderd. De film laat praktische info zien: o.a. de verhoogde instapplatforms, actuele informatieborden, online reisinformatie, lage-instapbussen en gereserveerde plaatsen in de bus voor rolstoelers. Wie durft? Een keer de stoute schoenen aantrekken, kan best de moeite waard blijken…

Zo werkt STOWA aan water

Voor STOWA produceerden we een informatieve overzichtsfilm van het complete werkveld van STOWA, een bijzondere netwerkorganisatie op het gebied van water. Door het combineren van dynamische animatie en videobeelden hebben we met grote zeggingskracht het complete werkveld in één film belicht. Vele betrokkenen bij water in Nederland zullen hun rol en bijdrage in deze film herkennen. De film laat goed zien hoe we in de waterwereld van Nederland op elkaar schouders staan. Met grote creativiteit en vindingrijkheid brengen de specialisten, die elkaar weten te vinden en te inspireren via STOWA, dit land ontwikkeling, veiligheid, gezondheid en welvaart. Wij zijn heel blij met deze opdrachtgever!

Behoud divers oerwoud in Indonesië

U las wellicht al in de media hoe rook de inwoners in Singapore verstikt. Dit omdat bossen in Indonesië op grote schaal worden platgebrand om plaats te maken voor palmolieplantages. Het leefgebied van onder andere apen wordt er schrikbarend door ingeperkt. Stichting Masarang, waar natuurbeschermer en wetenschapper Willie Smits bijzonder werk verricht, biedt een economisch alternatief, dat de natuur niet verwoest, maar ondersteunt: de Village Hub. Cameraman Raymond Hartman en Daniël Nijenhuis filmden uitgebreid de gepatenteerde vinding. Deze eenvoudige no-waste mini-fabriek helpt traditionele suikerpalmboeren het suikersap uit suikerpalmen tot economische waarde te brengen: tot suiker of tot bio-ethanol. Daarop kan CO2 neutraal worden gekookt, gereden of roetvrij licht mee worden opgewekt. De Village Hub legt een economische drager onder divers oerwoud en biedt zo de lokale bevolking duurzaam perspectief.

Waardevol klantcontact

Ocaro zorgt voor goed opgeleide medewerkers voor Klanten Contact Centra. Beeldtaal laat in een vlotte film zien hoe haar opleiding eruitziet, en waarom opleiden van KCC-medewerkers zo belangrijk is. Natuurlijk komen ook cursisten aan het woord. De film is gemaakt in samenwerking met Linda Hofman van Coaxi Communicatie en te zien op www.ocaro.nl

Want ondernemen is ook een Kunst

Het project KunstenaarCoach onderzoekt of kunstenaars van betekenis kunnen zijn in het bedrijfsleven. Nu eens niet om kunst aan de muur op te hangen, maar om de zakelijke gedachten uit te laten dagen door een kunstenaar. In onze film vertellen kunstenaars en gecoachten over hun ervaringen. We hebben met onze filmaanpak aangesloten op de verrassingen die je daarbij mag verwachten. Te zien onder het kopje ‘films’ op deze site.

Geïnformeerd onder een kopje koffie

De ontwikkelingen in uw en onze branche gaan snel. Wij genieten van alle verbeteringen die dat biedt om kennis en passie te delen met elkaar via film. Een rijk en aantrekkelijk medium! Wat voor vragen leven bij u als het om het inzetten van film gaat? Laat het ons weten! Bij een kopje koffie kunt u zich laten informeren. Wilt u bijgepraat worden over YouTube, sociale netwerken, cloud computing, de relatie van film met websitebezoek? Wat voor kansen dat meebrengt voor de presentatie van uw product, organisatie en missie? Vertel ons waar u benieuwd naar bent, zodat we voorbeelden kunnen laten zien en meedenken. Wij bieden u graag actuele input om de afwegingen in uw mediamix goed geïnformeerd te kunnen maken.

Vogelperspectief met hexacopter

Beeldtaal kijkt altijd naar kansen voor haar klanten. Daarom kochten we een bijzondere mini-helikopter. Cameraman Raymond kent, dankzij heel wat zaterdagen oefening, de kneepjes van het vliegvak. Zo kunnen we moeilijk te filmen objecten, zoals kunstwerken, schepen, gebouwen en wateroppervlakken, gemakkelijker benaderen. Bovendien levert de beweging, die we met de zes rotoren heel precies kunnen aansturen, een fascinerend beeld op. De prijs? Dat valt erg mee.

Een feestelijk voorproefje

Hoe leg je uit dat jouw horeca gelegenheid een bijzondere, gastvrije plek in hartje Deventer is? Het unieke etablissement A Taste Of Honey wilde het ook online kunnen vertellen, zeker nu ze officiële trouwlocatie waren geworden. We hielpen ze met een kleine film. Wilt u een indruk krijgen van de sfeer die de gelegenheid biedt? Ervaar het alvast een beetje met deze – net als A taste of Honey, iets aparte – clip. Wilt u ook een passend, kort en krachtig visueel visitekaartje? Kom met ons erover praten.

Vier animatiefilms over duurzame voedselketen

Voor het Platform Verduurzaming Voedsel maakten we 4 flitsende animatiefilms. De films zorgden ervoor dat alle deelnemers van het symposium op 11 december, hetzelfde beeld voor ogen hebben. En dat praat zo makkelijk. We maakten de films samen met Jolien Koole Communicatie en WhatEls. Ze zijn te zien op www.verduurzamingvoedsel.nl.

Minispeelfilm: beleef de provincie met Roza

Hoe worden beslissingen genomen door de Provincie? En met welke onderwerpen houdt ze zich bezig? Studente Roza krijgt de opdracht: geef volgende week een presentatie over de Provincie Overijssel. Ze start een zoektocht en doet allerlei verrassende ontdekkingen..

De Gezonde Schoolkantine

Het Voedingscentrum vroeg ons een schooldirecteur en wethouder te volgen tijdens een rondgang langs snoepautomaten en schoolkantine. Vette repen waren verdwenen. In plaats daarvan: allerlei light varianten, verse smoothies en broodjes gezond. Het Voedingscentrum zorgt dat de gezonde keuze makkelijker wordt gemaakt. En de leerlingen? Ze vinden het goed. De mooiste quote: ‘Als de school let op wat ze ons in de kantine aanbiedt, dan heb ik het gevoel dat ze om ons geven.’ Bekijk de film. Logisch toch dat we ‘gezond eten’ de standaard laten zijn voor kinderen?

Vitaliteitsbeleid: gaat u voor goud?

In samenwerking met LOCOmotion maakten we voor WGV Zorg en Welzijn ruim twintig filmfragmenten die managers inzicht geven in de mogelijkheden voor het vitaal houden van hun personeel. Acteur Tycho Plooyer haalde voor ons alles uit de kast. De films zijn onderdeel van een interactieve module, die managers op een speelse manier aan het denken zet en oplossingsrichtingen geeft. Via de site: www.WGVoost.nl. Wilt u de vitaliteitspitch bekijken op uw Apple iPad, iPad mini of iPhone? Dan hier: wgv.free-learning.nl/html5.html.

Portret: ontwikkeling van het Sallandse landleven

Veeteelt, fruitteelt en jacht: dit is waar boer Derk Steenbruggen, geboren in de jaren ’20 van de vorige eeuw, warm voor loopt. Zijn verhalen weerspiegelen de veranderingen in het boerenleven en de tradities. Stichting Sallands Erfgoed legt met deze films aansprekend historische informatie vast voor het nageslacht. Historicus Ewout van der Horst omlijstte de vertoning van de films op lokatie met het vertellen van verhalen op de deel, zittend op een fruitkistje. Onder overweldigende belangstelling bekeken.

Clip: Gelderland Sportland!

U belandt op een paard, onder een fiets, oog in oog met een hoogspringer, op de vloer van een volleybalzaal en – u bent gewaarschuwd – licht verdwaasd, tussen frisse, sportieve meiden. De Provincie Gelderland ondersteunt vijf kernsporten. De film neemt de kijker mee dankzij een nieuwe cameratechniek, in een dynamische verhaallijn.

Point-of-view-film: huilen en lachen in anderhalve minuut?

Gewoontes starten vroeg. Lukas (3 jaar oud) behoort tot een generatie met 25 procent kans op hun twaalfde obees te zijn. We filmden zijn wereld, vanuit zijn perspectief. Waarom eet Lukas geen groenten? Hij heeft toch altijd trek? Het Voedingscentrum is eerlijk over eten. Een goed bekeken film, met vele lovende reacties.

Productfilm: Hovenring Eindhoven, architectonische poezie

Speciaal voor voetgangers en fietsers is de Hovenring aangelegd: een zwevende fietsrotonde boven de Heerbaan in Eindhoven. De rotonde vormt met haar slanke brugdek, imposante pyloon en doorsnede van 72 meter een nieuw landmark voor de Lichtstad. Ook in de avond, want dan is de brug spectaculair verlicht.
In opdracht van de ingenieurs van IPV Delft, Pieters Bouwtechniek en Witteveen+Bos, brachten we dit juweel in beeld.

Online jaarverslag met filmclips

Dankzij breedband kunnen organisaties hun jaarverslagen inclusief video-interviews online plaatsen. Tomatos concept en creatie uit Deventer vroeg ons om voor Stedenlink de interviews met haar bestuursleden te verzorgen. Zo ontstaat een afwisselend digitaal jaarverslag

Pluk – niet gemakkelijk, wel spannend

Pluk is een beweging van mensen die willen bijdragen aan een (sociaal) duurzamere samenleving. Deelnemende organisaties stellen zichzelf de vraag hoe ze samen kunnen werken aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Een reis die voorbij de horizon van de eigen organisatiegrenzen leidt, geeft nieuwe inzichten. Bekijk de film.

Samenvattingsfilm congres: ‘Verzilting? Wat nu?!’

Op het landelijke Zoet Zout congres in Texel, georganiseerd door Kennis voor Klimaat, RWS Waterdienst en STOWA, gingen specialisten in op de vraag hoe om te gaan met de toenemende verzilting. Wij maakten een film die in vogelvlucht vertelt wat de stand der kennis is rond het onderwerp. Een samenvatting in film. Tegelijkertijd zorgden we ook voor een integrale registratie, met de beelden erbij uit de presentaties. Zo wordt de kennis optimaal gedeeld en toegankelijk gemaakt.

Arbeidsmarktfilms voor waterschap

Voor Waterschap De Dommel maakten we korte filmportretten van medewerkers, om daarmee nieuwe medewerkers te werven. De films werden opgenomen in een al eerder door ons opgeleverd, aantrekkelijk, interactief menu. Daarnaast leverden we in samenwerking met Bries Communicatie en Design een aantal films op, die werden opgenomen in een interactieve rondleiding.

Theaterregistratie: première optreden Gajes

Theater Gajes is een bijzonder theatergezelschap. Met indrukwekkende stellages en machines, kostuums, muziek, zang en prachtige verhalen, treden ze op in het decor van karakteristieke stadscentra. Op 25 en 26 mei 2012 ging hun nieuwe productie ‘Agora Phobia’ in Duitsland in première. Om organisatoren van festivals een goede indruk van hun optreden te geven, rukten we met vier camera’s uit om alle acties goed in beeld te brengen. De DVD is beschikbaar voor festivalorganisatoren. U kunt hier de teaser zien:

Corporate film: speciaal onderwijs in beeld

Orion is dè aanbieder van openbaar speciaal onderwijs in Amsterdam voor leerlingen van 4 tot 20 jaar. Ze is is gespecialiseerd in onderwijs aan kinderen met auditieve of communicatieve problemen (cluster 2), verstandelijke en/of lichamelijke handicaps of een chronische ziekte (cluster 3) en psychiatrische en/of gedragsstoornissen (cluster 4). In onze films leggen we ouders zo goed mogelijk uit wat passende zorg betekent voor het welzijn en de ontwikkeling van hun kinderen, en wat er praktisch gezien bij komt kijken als hun kind naar het speciaal onderwijs gaat.

De Weerdsprong: sieraad in de infrastructuur

Voor ipv Delft, gemeente Venlo en Pieters Bouwtechniek filmden we een fietsbrug met een prachtige esthetiek. Met het vallen van de avond wordt het bijzondere kleurontwerp en daardoor de nadruk die de brug legt als sieraad in haar omgeving, tot zijn recht. Hier spreekt beeldtaal meer dan duizend woorden!

Waterharmonica: natuurlijk slim zuiveren

Op 29 maart presenteerde STOWA onderzoeksresultaten naar de Waterharmonica: een systeem dat energiezuinig en zonder chemicaliën water zuivert, veelal in een waterzuiveringsmoeras. Voor de verzamelde experts was dit tevens een bezoek aan een praktijksituatie, gesitueerd in de Efteling. De kennisdeling gaat ook na deze dag door, want wij maakten er een film van, die de bevindingen kernachtig samenvat. Waar is winst te behalen, welke partijen moeten samenwerken en wat zijn de toekomstplannen. De film is gelabeld met trefwoorden (te zien onder de film), waardoor u snel op basis van trefwoord naar dat moment in de film kunt springen. De film eindigt met een handige verwijzing naar de uitgebreidere rapporten.

Crossmedia: ansichtkaarten met filmverwijzing

We hebben ook letterlijk de gemeente Deventer op de kaart gezet, want de mooiste 10 beelden uit de film hebben we vorm gegeven als een set ansichten. Zij worden onder andere verspreid via goody-bags voor nieuwe inwoners. Voor wie kennissen, vrienden en familie wil uitnodigen in Deventer! De ansichten verwijzen, voor wie niet wachten wil, naar de op internet beschikbare film.

Stappen naar 2030: de burgemeester vertelt

Regeren is vooruitzien. En om de neuzen dezelfde kant op te zetten, worden plannen geschreven. In deze film wordt aanschouwelijk gemaakt op welke onderwerpen het College gaat inzetten richting 2030. Geen gek idee, want uit onderzoek blijkt dat sitebezoekers vaak een film bekijken en zo langer op de site blijven.

RUD: tegengaan van milieucriminaliteit

Als u een appel eet, gaat u ervanuit dat dat veilig is. Als u een wandeling maakt, denkt u schone lucht in te ademen. Als u asbest laat verwijderen, wordt dat verantwoord verwerkt. Denkt u. De overheid worstelt echter met het handhaven van regels en het optreden tegen overtreders van milieuwetgeving. Onder andere omdat ze er niet handig genoeg voor in elkaar steekt. Alle provincies moeten nu aan de slag om dat euvel te verhelpen. In deze film in opdracht van de provincie Gelderland, krijgt u snel meer gevoel voor de problematiek. De hoofdrolspelers delen vanuit hun standpunt hoe zij tegen de noodzaak van ingrijpende veranderingen aankijken. Wij maken graag dit soort films in de hoop dat het bijdraagt tot begrip, inzicht en versnelling van noodzakelijk te maken stappen. Hier moet je echt Marjanne voor bellen of mailen.

Animatiefilm: ‘Toekomstgericht bestuur: hoe doen we dat?’

Voor de provincie Overijssel maakten we een animatiefilm over de toekomst van het openbaar bestuur. Hoe faciliteert de overheid de burgers het beste? Waar kan zij terugtreden, waar is juist de regie van de overheid onmisbaar? De film wordt getoond tijdens een serie discussieavonden. Hier ziet u alvast een screenshot uit de animatiefilm.

Dit wist u nog niet over wc-papier…

Deze film gaat over het fijnzeven van influent op RWZI’s. Hoe haal je wat de rioolwaterzuiveringsinstallatie ingaat, er weer slim uit? Voor STOWA (Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer).

De bibliotheek op school

De bibliotheek zoekt leerlingen op, op de plaats waar het tegenwoordig gebeurd: in hun elektronische leeromgeving (ELO). Zo ontmoeten twee voorheen gescheiden werelden elkaar met het grootste gemak en krijgt de leercurve van studenten een boost. De nieuwe generatie kan zich zo moeiteloos laven aan kostbare kennis. Deze film laat zien hoe dat is aangepakt in het project ‘Biebsearch’.

Filmportret bij een spirituele cursus

In de reeks ‘Land van Geloven’ maakten we een portret van Karel Gomes, beeldhouwer. Dat, en meer materiaal, is op een dubbel-DVD gezet. Zo worden cursisten, behalve door een boek, ook in beeld en geluid meegevoerd in sprekende verhalen. U ziet hier een paar fragmenten van deze dubbel-DVD.

Bijzonder meubilair voor bijzondere kinderen

Een gezond kind krijgen is niet vanzelfsprekend. Een bijzonder kind vraagt om bijzonder meubilair. De stoel Sophie en de tafel Altus worden gemaakt door Maatwerk Revalidatietechniek, ‘een bedrijf dat vrijheid verkoopt’. Met dit meubilair kunnen bijzondere kinderen bijvoorbeeld naar het gewone basisonderwijs. Onze film legt helder uit hoe de leerkracht of begeleider de stoel en de tafel op de goede manier afstelt.

Lastige wond? Daar zetten we even stroom op!

Ja, u leest het goed! In de Vietnamoorlog deden Amerikanen de eerste proeven met wondgenezing door er stroom op te zetten. En warempel, het hielp! En dat doet het nog steeds. De gedachte is zo gek nog niet: wij mensen zijn een wandelende energiefabriek. Een wond verstoort de elektrische spanningen die onze huid nodig heeft om goed te functioneren. Plak dus een Woondell wondpad op die wond, en decubitiswonden en andere slecht genezende wonden, knappen er zienderogen van op. Om meer bekendheid te geven aan deze vinding, hielpen we een bestaand filmpje van Doove Medical aan een Nederlandse vertaling en ondertiteling, zodat ze ook op een lawaaiige beurs kan worden ingezet. Heeft u ook een nuttige vinding die een betere presentatie verdient? Bel of mail ons!

Bakfietsen, mooi wârk!

We nemen graag de trein als het even kan, en dat kan! Onze apparatuur miniaturiseert. Dat maakt gebruik van transportbus of de auto minder vanzelfsprekend. Met behulp van een bakfiets bewegen we ons door binnensteden voor opnames. En: het werkt sneller!

Passend onderwijs, dat motiveert!

Nog meer onderwijs, en dat vinden we heerlijk om te doen, dus dat komt mooi uit. We maken voor het project Leraar Surplus een film over passend onderwijs. Hoe kan je als leraar leerlingen met al hun verschillen en eigenaardigheden in de klas passend onderwijs aanbieden dat zoveel mogelijk bij elk kind aansluit? In hoeverre kan een kind daarin zijn eigen voorkeuren en wensen kenbaar maken, en hoe zorg je voor optimaal gemotiveerde kinderen? Daarover gaat deze film, waarin twee leraren, een intern begeleider èn de projectleider vertellen over hun ervaringen in de pilot. Het Federatief Samenwerkingsverband Oost-Veluwe, SKBG onderwijs en Saxion realiseerden samen dit RAAK-project. De film staat uit privacy overwegingen niet online, maar is door geïnteresseerde schoolbesturen wel bij via ons aan te vragen. Saxion ontwikkelde een speciale opleiding om leerkrachten te helpen hierin hun draai te vinden.

Wie ijkt de meetlat van Rijkswaterstaat?

Het onderzoeksprogramma Sterkte en Belastingen Waterkeringen (SBW) van
Rijkswaterstaat is een belangrijke overheidsinspanning om onze waterveiligheid
nog beter te kunnen meten en te garanderen. Hoe dat programma in elkaar steekt
en wat het onderzoekt, hebben we in drie films mogen weergeven. Een van de onderzoeken vond plaats bij de IJkdijk. Op de foto een deel van het onderzoeksteam vlak na een dijkdoorbraak in dit laboratorium op ware grootte.

Naar Italië voor GreenRail!

We waren begin juni al in Italië. Vakantie? Nee, nee, dit keer om hard te werken! Met een witte orchidee in een rode Ferrari scheurden we naar Rosetta…  Lars, onze presentator en chauffeur van deze Ferrari raakt verwikkeld in een race met een truck en een trein.  Allen hebben ze een phaleanopsis aan boord… Wie is het eerst bij de Italiaanse schone? Als u wilt weten hoe dit verhaal eindigt, bekijk dan de verrassende film!
Spannend en humoristisch, terwijl we ondertussen veel informatie overbrengen. Nederland is bloemenland nummer 1 en dat kunnen we blijven dankzij initiatieven als GreenRail. Opgezet door Flora Holland en de VGB. De film is een idee van de Wissema Groep, die het verandertraject begeleidt. Het alternatief ‘bloemen per spoor’ zit nog in de knop. Dit project en onze verrassende film helpen de exporteurs die optie tot bloei te brengen.
Eind juni had de top van de Nederlandse logistiek in Madurodam de première. En beelden uit de film waren zondag te zien bij RTL7. De film is een vernieuwende manier om een technisch verhaal op een intelligente manier over te brengen. Zo maken we graag vaker een verhaal dat goed beklijft!

De wereld van geo-informatie

Geodan, dat zijn de Geo-ICT specialtisten uit Amsterdam. Ze maken bijzonder nuttige dingen. Met veel plezier brachten we in korte interviewfilms een scala aan innovatieve vindingen voor o.a. waterschappen, vogelaars, kabelleggers en veiligheidsregio’s in beeld. Het koppelen van data aan geografische locaties neemt een grote vlucht met tal van toepassingesmogelijkheden. De zeven films werden vertoond op het 25-jarig jubileumfeest. En nu op de site van Geodan natuurlijk.

‘Wat doet de Provincie?’ – in zeven tv-spots

Sommige organisaties zijn goed bezig, terwijl dat voor de buitenwereld niet altijd zichtbaar is. En dat is wel belangrijk, zeker  als verkiezingen bepalen welke lijn de organisatie volgt.  Voor de Provincie Gelderland maakten we, voor zowel uitzending via TV Gelderland als het web, zeven spots die de werkgebieden van de Provincie bestrijken. Een stel komt nog net op tijd op de eigen trouwerij dankzij het openbaar vervoer, een onderneemster kan uitbreiden door goed bedrijventerreinenbeleid, een verliefd stel geniet van burlende herten en de wilde natuur, een melkrobot werkt op een door zonne-energie gevoede turbo-batterij: we laten zien hoe dichtbij de provincie in het dagelijks leven is. Met als pay off: ‘Gelderland, dichterbij dan je denkt’.

Ervaar Deventer: Citymarketing met een kloppend hart

Begin dit jaar zijn we bedolven onder de complimenten voor de film ‘Ervaar Deventer’. In HD en zowel op DVD als op Blu-Ray uitgebracht. Première op groot scherm in een volle schouwburg; Bioscoop Luxor ging hem spontaan als voorfilm vertonen, duizenden bezoekers per maand op You Tube.

Over de hulpverleningsdrempel

24 pure interviewfilms. Luister hoe open en betrokken de geïnterviewden spreken over hun weg om plezier, ontspanning en rust te vinden. En kijk naar het prachtige beeld, met twee camera’s tegelijk opgenomen. We schreven de teksten van de interviews integraal uit, zodat de authentieke uitspraken de komende jaren ook ingezet kunnen worden door de communicatiemedewerkers van Dimence bij het schrijven van nieuw promotiemateriaal. Hier ziet u een voorbeeld.

Wordt dit uw nieuwe baan?

Personeel met een exacte achtergrond is schaars; en wie de geschikte opleiding en ervaring heeft, moet maar net weten dat het Waterschap een interessante werkgever is. De mogelijkheid om dat te ontdekken maximaliseren we met een grafisch verzorgde presentatie van portretten van personeelsleden van Waterschap Aa en Maas in diverse werkvelden. Te zien op de website van Aa en Maas.

Successen zijn er om te vieren

Wonen Boven Winkels Deventer (WBWD) is een samenwerking tussen Woonbedrijf Ieder1 en de gemeente Deventer en bestaat 10 jaar. Een bewoonde binnenstad is na sluitingstijd van de winkels levendig en veilig. WBWD bouwt mooie woningen in de binnenstad, en behoudt daarbij het historische karakter ervan. In de film vertellen de trekkers welke inspanningen het kost de binnenstad aantrekkelijk te houden. In de film prachtige unieke interieurs die je alleen in oude binnensteden vindt. Onze speelse grafische vormgeving, op basis van het mooie ontwerp van vormgever Neils Tiktak van Tweedee, werd zeer gewaardeerd. Proficiat, WBWD!

Poëzie in beeld en geluid

Lukas Brouwer verblijdt onze klanten al jaren met prachtige animaties en vormgeving. Nu is ie ook nog bijna afgestudeerd. In het kader hiervan kwam een videoclip tot stand waarvoor hij ook de muziek maakte. Dus, wilt u een prachtige clip voor MTV of You Tube; laat het ons weten.

Netwerk vergroten en toegevoegde waarde bieden

Frismakers, het kennisnetwerk dat wordt geleid door Suzanne Kemps en Arend-Jan Majoor, zet interessante mensen bij elkaar en laat ze frisse inzichten delen. Mensen die zich bezighouden met vernieuwing op hun vakgebied.
De presentaties uit het veld zetten wij op film en op internet, samen met de gebruikte Powerpoints. Kom eens met ons praten als u kennis in netwerken tot waarde wilt brengen.

Symposium? Deel de kennis via doorzoekbare online video!

Beeldtaal merkt dat veel kennis die o.a. op symposia wordt gedeeld, daarna moeizaam wordt verspreid. We hebben daarvoor een oplossing gevonden: met speciale software die we aan onze camera’s en aan de powerpoint koppelen kunnen we uw bijeenkomst vliegensvlug online publiceren. En perfect doorzoekbaar maken. U klikt op een powerpointsheet, en de spreker geeft de bijbehorende toelichting. Zo krijgt de gedeelde kennis meer betekenis en kunnen meer mensen en instanties er hun voordeel mee doen. Voor Stowa, het kennisbrein achter de waterschappen, pasten we het al toe.  Kijkt u hier voor een voorbeeld. Wilt u ook zo’n efficiënt verslag met meerwaarde voor kennis, neem dan contact op met Marjanne of Daniël via 0570-628845.

Een 3D wandeling door de oude stad

Ook een nieuwtje waar we nog meer van gaan horen! 3D! Beeldtaal verdiept zich erin. De Waag in Deventer werd door ons in samenwerking met Ton Steenoven in 3D op Google Earth gezet. Neemt u even een kijkje! Wilt u uw bedrijf of organisatie ook op de kaart zetten? Neem dan contact met ons op!

RO Projectcommunicatie: goed geregeld

Voor Projectradar van communicatie-adviseur Maarten Vergouwen maakten we een menu met korte films die de voortgang van een project in beeld brengen. Via Projectradar laat de overheid zich van z’n beste kant zien, omdat de burger alle benodigde informatie over een project kan raadplegen en niet meer (lang) hoeft te wachten op een brief met (vaak summiere) informatie.

Op de bakfiets!

De duurzaamheid van Beeldtaal drukt zich onder andere uit in ons vervoer. Vaak per trein en fiets. Marjanne is fan van haar bakfiets. Zo kunnen ook haar kinderen makkelijk mee. Op initiatief van haar hebben vier bedrijven in Deventer nu ook zo’n handige fiets voor personeel met jonge kinderen. Met een prachtige afbeelding erop, die Beeldtaal heeft vorm gegeven. Het project is mede mogelijk gemaakt door =Meer en het programma Ongezouten. Op de foto de trotse directeuren van Witteveen+Bos, Eno-Salland Verzekeringen, Goudappel Coffeng en Tauw.

Bloedstollende capriolen

Voor de campagne =Meer, maakten we in samenwerking met Houdbaar Grafisch Ontwerp een aandachttrekkend onderdeel op de site. Een film van 1 minuut waarin twee mensen elkaar dragen. Ze staan symbool voor de synergie die kan ontstaan als bedrijven en creatieven samenwerken.

Levendige tentoonstelling Architectuurcentrum

We verzorgden voor het architectuurcentrum Het Rondeel in Deventer een deel van de tentoonstelling over de toekomst van de bibliotheek. 3 Maanden lang waren 3 beelden naast elkaar te zien die steeds wisselden. Met mooi vormgegeven toelichting.

Arbeidsreïntegratie in beeld

Wie in Arnhem werkloos raakt, kan door Fourstar en Presikhaaf weer op het spoor gezet worden en waar nodig, getraind. Wie aan zo’n traject begint, heeft vaak veel vragen. In deze film volgen we een aantal mensen van intake tot aan het vinden van een nieuwe baan. Zodat instromers weten wat ze kunnen verwachten en welke kansen er liggen.

Nieuwe uitdaging voor Léontine van Geffen-Lamers

Tien jaar geleden begon cameravrouw Léontine van Geffen-Lamers samen met regisseur Daniël Nijenhuis Bureau Beeldtaal Filmmakers. Het bedrijf maakte in die tien jaar een mooie groei door. Daarmee werd het aansturen van het bedrijf een steeds intensievere klus, die minder ruimte liet voor het privé leven en twee jonge kinderen. Zo groeide bij Léontine de wens om het over een andere boeg te gooien. En dat gaat nu gebeuren. 12 april vierden we samen haar afscheidsfeest.

We zetten de goede samenwerking voort middels een commissariaat: Léontine blijft meedenken met Beeldtaal. Ze kent ons en de uitdagingen van het vak als geen ander. Ook haar mailadres l.lamers@beeldtaal.nl blijft actief. Haar nieuwe plannen? Binnenkort meer op www.hetmooisteplekjevanbrummen.nl.

Dienstverlening Doen

We maakten een knaller van een moodfilm voor alle nieuwe raadsleden van Nederland. Op een luchtige manier, met prachtige animaties en filmbeelden, komt de noodzaak van uitmuntende gemeentelijke dienstverlening naar voren. We maakten de film samen met DST Experience Communicatie. Acteur Stefan de Walle sprak het commentaar in. We zijn benieuwd wat u ervan vindt! Kijkt u er even naar en laat het ons weten! www.dienstverleningdoen.nl/film

Het leven van een bibliotheekdirecteur…

kan heel wat eenvoudiger worden als hij of zij Blauwe Brug regelmatig inschakelt. Dat laten we zien in de nieuwe film voor dienstverlener Blauwe Brug. De film ging op 26 januari tijdens de klantendag in première. Gedraaid met onze nieuwe HD camera. Let op de scherptediepte en de daardoor filmische look op www.blauwebrug.nl

Vers vervoer met binnenvaart en spoor en Top Gear!

Grote schepen, kranen,  stapels containers,  bloeiende planten; prachtige plaatjes. Voor Platform Agrologistiek maakten we twee films die laten zien dat vervoer van containers via de binnenvaart en het spoor een goed alternatief is voor het wegvervoer. We maakten de films samen met de Maatschap voor Communicatie, voor het ministerie van LNV. Ook aan het innoveren? Marjanne denkt graag met u mee en adviseert hoe u het aan de wereld kan vertellen.

Als klap op de vuurpeil gaan we een spetterend vervolg maken: de GreenRail TopGear Challenge. Een complete race van een vrachtwagen, een trein en een Ferrari van de bloemenveiling in Aalsmeer naar Milaan. Naar een briljant idee van de Wissema Groep. Op een sprankelende manier bewustwording creëren, dat is waar het hier om gaat. Wordt dus vervolgd, en hoe!

 

Vrouwen voor levendig platteland

Nog zo’n leuke film om te maken: van mensen met dromen en lef. Ondernemende vrouwen op het platteland houden de economie in vorm. We ontwikkelden de DVD “Haar zaak”, die deel uitmaakt van een pakket met bijbehorende methodieken. In de film treden ZZP’ster Wilma Nijboer (Coaching) en onderneemster mét personeel Mieke Boswerger (Welnessboerderij De Kroesweffer) op als inspirator. De vertoning op 5 maart voor een volle zaal vrouwen en Medy van der Laan, directeur KvK Oost-Nederland was succesvol. Kijkt u zelf.

KISS

Het Kennisinstituut voor Stedelijke Samenleving contracteert regelmatig interessante sprekers over belangwekkende onderwerpen. Zoals onlangs bij het Jaarcongres over Burgerparticipatie. Aan ons de eer hun kennisoverdracht vast te leggen, zodat ook andere geïnteresseerden op een andere tijd en plaats er wijzer van kunnen worden. Een ambachtelijk filmverslag. Een dankbare klus!

Ambitiedocument binnenstad Deventer

Film kan soms ook een rapport of onderzoeksresultaat verbeelden. Waardoor het voor een grote groep mensen toegankelijk wordt. Deventer is bezig met de plannen voor de binnenstad. Ze heeft twee inhoudelijk zwaargewichten – Jo Coenen en Fons Asselbergs – ingehuurd om de stad van advies te dienen met een ‘hoe nu verder’. Wij maakten een film van 25 minuten met de adviseurs in de hoofdrol. De film ging op tournee door alle wijken van de stad. De bezoekers konden de film erg waarderen en wisten direct wat de clou is van de plannen. De film is weer een nieuwe loot aan ons groeiende architectuur-portfolio. Mocht u werkzaam zijn bij een overheidsorganisatie: overweeg eens om in plaats van een rapport, een film uit te brengen. Wij hebben een achtergrond in overheidsmanagement en durven de stelling aan dat het effect van een goede, eerlijke film op kan tegen dat van een ongetwijfeld goed geschreven rapport. Keertje pingpongen over de mogelijkheden? Bel of mail Marjanne van Arendonk.

Bostoren

In Putten is een bijzondere Bostoren verrezen. Een toren als een boom, met zijtakken en een flinke kruin. Aan Landgoed Schovenhorst, de wonderbomenwereld, de eer. We volgden het unieke proces van de wording van de toren.  Neemt u er eens een kijkje, het is beslist de moeite waard.

Arnhem werkplein

Wat staat je te wachten als je werkloos raakt en bij de gemeente aan klopt voor een uitkering? Daarvan hebben weinig mensen een beeld. Wel is er veel wantrouwen en zijn er soms misverstanden.  Om helderheid te scheppen laat de gemeente Arnhem een film maken waarin we een aantal mensen volgen, van aanvraag bij het UWV, via het werkplein, een arbeidstrainingscentrum naar een nieuwe toekomst. Soms filmen de mensen die we volgen ook zelf, met een kleine camera. Dat levert grappige situaties op en bijzondere vragen. Aan hun eigen begeleiders bijvoorbeeld. Deze zomer gaat de film in première, eerst voor de mensen die aan de film deelnemen, daarna voor de buitenwereld.

Webfilms Provincie Overijssel

De film ‘Zo werkt de provincie’ die we voor Overijssel maakten wordt erg goed ontvangen door de vaak jonge kijkers in de Statenzaal van het Provinciehuis. Statenleden laten hem ook zien op locatie tijdens voorlichtingsbezoeken aan  onder andere Middelbare scholen.  Speciaal voor internet maken we nu een interactieve variant. Via een speels, bewegend menu kunnen de webbezoekers 12 losse korte films aanklikken. Het wordt een ontdekkingsreis langs het politieke spel, van coalitievorming tot amendement, van beleidsvoorstel tot uitvoering. Een verrassend kijkje in de keuken van ons provinciebestuur. Mail Marjanne of Daniël voor meer info over een pakkende integratie van film op het web.

Een geplande dijkdoorbraak

De Waterdienst van Rijkswaterstaat staat voor een bijzondere taak: zich perfect voor te bereiden op een hoog water-situatie die zich slechts eens in de 1250 tot 10000 jaar (!) voor doet.  Kortom: de sterkte van de dijk moet vooraf juist worden vastgesteld en indien nodig moet de dijk worden versterkt. Gelukkig is men niet voor één gat te vangen, en zijn er proeflocaties ingericht, om de sterkte van een dijk te onderzoeken. Zo vonden er in november dijkdoorbraken plaats bij de IJdijk in het noord-oosten van Groningen. Beeldtaal legde de proeven vast en liet betrokkenen aan het woord over de lessen die er te trekken zijn. Voor de toekomst van ons allemaal.

Nieuwe look kantoor

Beeldtaal is in’t nieuw. Onze oude kasten werden door midden gezaagd, van een nieuw blad voorzien; we vonden prachtige tweedehands vloerbedekking in onze paarse huisstijlkleur; kasten en muren kregen nieuwe verf en prachtige afbeeldingen. Studio Groen+Schild maakte het ontwerp. Stefan Venbroek, Lukas Brouwer en 2Muur zorgden voor de muurschildering.

We maakten van de gelegenheid gebruik om onze apparatuur te vernieuwen en in de kasten te integreren. Een super-server bedient vier Avid Media Composer Montagesets. Dat werkt als een trein. We zijn er blij mee!

Beeldtaal op Nederlands Filmfestival

Onze film Boeren en Biodiversiteit was te zien tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht. Op 1 oktober nog wel; exact de negende verjaardag van Beeldtaal! We laten zien hoe boeren in Noord-Brabant aan een robuust en duurzaam bedrijfssysteem werken. In drie proeftuinen onderzoeken ze de kansen van biodiversiteit voor hun bedrijf. Het project wordt gecoordineerd door de ZLTO. Enthousiaste boeren vertellen over de ontwikkeling van hun vakmanschap. Er zijn mooie animaties en prachtige opnamen van het Brabantse cultuurlandschap. Met een optie voor Engelse ondertiteling. Interesse in deze film? Neem dan contact op met Daniël Nijenhuis.

Films voor het Voedingscentrum over borstvoeding

Borstvoeding, blijkt uit onderzoek, heeft significante positieve gezondheidseffecten op babies èn op hun moeders. Beeldtaal maakt- in nauwe samenwerking met het Voedingscentrum- een prachtig drieluik voor (aanstaande) ouders. De films bevatten veel informatie en eerlijke ervaringsverhalen. Veel aanstaande ouders zullen de film in het kraampakket ontvangen. Ook alle verloskundigen, lactatiekundigen en instellingen voor kraamzorg ontvangen de film. De film is mogelijk gemaakt door het Innovatiefonds Zorgverzekeraars en Fonds Nuts Ohra. De film is te bestellen via www.voedingscentrum.nl. Voor info bij Beeldtaal vraag naar Léontine

Waterschap Veluwe

Waterschappen voeren taken uit die onmisbaar zijn om ons land leefbaar te houden. Waterbeheer, waterkering, afvalwaterreiniging en schoon oppervlaktewater – maar ook het bouwen van gemalen, inrichten van de natuur en monitoren van recreatiewater. Met als nieuwste loot aan de boom het opwekken van schone energie, waar toevallig Waterschap Veluwe erg goed in is.  En, u raadt het al, wij maken de film die dat allemaal op een mooie manier aan de orde laat komen. Daniël is de maker van deze film.

Animatieserie 2030: een film van de toekomst

Voor de gemeente Deventer hebben we samen met JAM Visueel Denken een vijfdelige animatieserie gemaakt over het Deventer van 2030. Op basis van uitkomsten van enquêtes, bijeenkomsten en gesprekken, werden vier scenario’s ontwikkeld. Deze scenario’s baseerden zich op de vier burgerprofielen, die worden onderscheiden in de overheidscommunicatie. Het vijfde scenario was de optelsom, de film waarin alles samen komt.  De burgemeester leidt een hippe prinses Amalia (in 2030 is ze inmiddels 27 jaar) rond door het ideale Deventer en de ommelanden. In hoog tempo komen alle gerealiseerde plannen aan de orde. Een prachtig staaltje beeldtaal, vinden we. In ons portfolio op de site vindt u een fragment. Neem voor meer informatie contact op met Marjanne van Arendonk of Daniël Nijenhuis.

Rijkswaterstaat: Vismigratie-onderzoek

Gedurende anderhalf jaar hebben we visueel vastgelegd hoe vismetingen worden uitgevoerd bij het opentrekken van de sluizen op de Afsluitdijk bij Kornwerderzand. Wat spoelt uit, wat spoelt in? Een reuze interessant onderwerp. Met deze beelden is het de toekomst gemakkelijker het onderzoek technisch te reproduceren. Neem contact op met Daniël als je meer over dit onderwerp weten wilt.

Zó werkt de Provincie!

Ook de Provincie is een overheid die nadere uitleg behoeft in haar werking en reikwijdte. Dat hebben we op heldere en speelse wijze gedaan. Burgers sturen met hun stem blauwe lijnen naar het provinciehuis, daar zien we het politieke, beleidsvormende en uitvoerende vervolg. Waarop de blauwe lijnen weer terug gaan, de provincie in. Zo zien we waar de buger wordt geraakt door het werk van de provincie. Op een popfestival, in de trein, bij een vaarroute en een zorgboerderij, bijvoorbeeld. Dit is beeldtaal in optima forma! Bekijk een fragment in het portfolio op onze site. Voor meer info: bel of mail met Daniël Nijenhuis of Marjanne van Arendonk.

Gemeente Deventer

De gemeente Deventer is toe aan een frisse film die de kenmerken en waarden van de gemeente uitdraagt. We zijn net gestart met de research. Met het mooie Deventer als decor, zal het vast wel lukken. Eerder maakten we een film voor de gemeente Ermelo voor nieuwe inwoners. Een handig medium om iedereen een overzicht te geven van wat de gemeente te bieden heeft; en natuurlijk, om te kijken of er ook iets te halen valt bij de nieuwkomers. Voor de Deventer Wijkaanpak, bijvoorbeeld. Vraag naar Daniël of Marjanne voor meer informatie.

Politieke Maandag Arnhem

Hoe werkt het politieke proces bij een gemeente? De gemeente Arnhem heeft met de DVD ‘7PM Politieke Maandag’ een helder medium in handen gekregen om burgers duidelijk te maken hoe de hazen rennen. Het is een mooie film geworden met visuele vondsten. We vonden het leuk om de verworvenheden van onze democratische samenleving op een eigentijdse manier in beeld te mogen brengen. Heeft u ook een ingewikkelde procedure die er wèl toe doet? Ga dan met ons het gesprek aan! (en vraag naar Daniël!)

Video over internet: een nieuwe kans voor overheidscommunicatie

Met de komst van breedband-internet, komt de burger steeds vaker binnen over de digitale weg. Maar ook andersom kan de overheid meer duidelijk maken over haar producten door middel van online video. Beeldtaal is aan het onderzoeken welke vormen daarin de meeste waarde toevoegen. Met de gemeente Arnhem hebben we een pilot uitgevoerd, waarbij interactieve filmpjes een toelichting geven op het aanvragen van een paspoort. We kregen daarvoor de e-factor van Egem en een grote pluim van wethouder Hoeffnagels. UT-afstudeerder Menno Both heeft voor ons met proefpersonen onderzocht hoe het aanbieden van film op een gemeentelijke website op kennisniveau uitpakt. En inderdaad blijkt dat kennis over het product significant beter beklijft als die door middel van deze vorm van video wordt aangeboden. U kunt het onderzoek (digitaal) bij ons opvragen. En vraag dan naar Marjanne.

Ondernemende vrouwen op het platteland

Ondernemende vrouwen op het platteland. Enorm belangrijk voor de leefbaarheid. En voor hun persoonlijke economische onafhankelijkheid. Maar hoe redden ze het? Beslissingen nemen en zaken organiseren, netwerken, je prettig voelen. LTO-Noord projecten voert een waardevol project uit waarbij vrouwen hierin inzicht krijgen. Onze bijdrage is een film waar vrouwen hun persoonlijke verhaal vertellen over verschillende fases van het ondernemerschap. Léontine weet alles over deze film.

Talentenontwikkeling op scholen in Den Haag

We werken al jaren prettig samen met Spitz Congres en Events. Onlangs resulteerde dat weer in 3 bijzondere films, voor de officiële opening van het schooljaar in Den Haag. We brachten de inspanningen om talent optimaal tot zijn recht te laten komen in beeld. Kinderen die niet op de conventionele manier kunnen leren, brengen ze op de Pleysierschool op bewondersnwaardige wijze tot talentontwikkeling. En op de Duinoordschool zien we hoe hoogbegaafde kinderen extra aandacht (en moeilijke opdrachten) krijgen zodat ook zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Op het ROC Mondriaan filmden we de modevakschool, met beeldschoon resultaat. Heerlijk om films over onderwijs te mogen maken. Voor vragen kun je bij Daniël terecht.

Stedenlink via glasvezel

Glasvezel is de infrastructuur van de toekomst. Beeldtaal filmde hoe het een meerwaarde kan leveren in de gezondheidszorg, in de kenniseconomie en in het onderwijs. Stedenlink zet zich in voor de aanleg van glasvezel en veel nuttige diensten die dankzij glasvezel kunnen worden gerealiseerd. Onder welke voorwaarden moet het worden aangelegd? Hoe kan glasvezel zo worden ingezet dat het de hele samenleving voordeel op levert? En wat is het belang van Open Networks? U ziet het via www.stedenlink.nl Meer info? Vraag naar Daniël of Marjanne.